Let's  start

We beginnen bij het begin!

Via een weddingplanner, via mijn website, via mijn socials of via één van mijn bruidsparen hebben jullie mijn naam gehoord en zijn jullie op deze website terecht gekomen: welkom!

Op mijn website heb ik geprobeerd zo uitgebreid mogelijk te omschrijven wie ik ben en hoe ik denk dat ik jullie kan helpen bij het creëren van jullie huwelijksvoltrekking. Alleen zo kunnen jullie mij hopelijk, zo goed mogelijk, leren kennen. 

Zijn jullie na het bekijken van mijn website nou zo enthousiast geworden, dan gaan we afspreken, geheel vrijblijvend! 

mijn werkwijze

Ik nodig jullie graag bij mij in de buurt [baarn] uit voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Moeten jullie voor dit gesprek iets voorbereiden? Nee hoor… helemaal niet! Tijdens dit gesprek zit ík voornamelijk op de praatstoel en vertel ik jullie vol passie wie ik ben en waarom ik dit ‘werk’ ben gaan doen.


Voelen we alle drie een klik?Dan gaan we aan de slag!

Door middel van een aanbetaling leg ik jullie trouwdatum definitief vast in mijn agenda. Afhankelijk van de tijdsperiode [sommige bruidsparen boeken al twee jaar vooruit] gaan we daarna aan de slag. 

We gaan eerst informeren hoe de gemeente waarin jullie gaan trouwen omgaat met trouwambtenaren van buiten hun eigen gemeente. Ik ben benoemd en beëdigd trouwambtenaar binnen de Gemeente Baarn, dat wil zeggen dat ik in heel Nederland benoemd kan worden tot trouwambtenaar voor het sluiten van jullie huwelijk. 

*omdat ik benoemd en beëdigd ben binnen de gemeente baarn,
kan ik voor deze gemeente geen 'eigen' zelfstandige huwelijken aannemen

Tijd om jullie beter te leren kennen

Om een persoonlijke ceremonie over jullie te kunnen schrijven, wil ik heel veel van jullie weten. zelfs dingen waarvan je denkt 'hee dat gaat ie toch hopelijk niet gebruiken voor zijn speech?' Ik zal jullie meteen geruststellen, nee natuurlijk niet, maar bedenk je even, dat ik jullie nog helemaal niet ken en heel graag wil weten wat ik vooral wél en wat ik vooral niét kan zeggen en vooral met wélke emotie ik iets kan vertellen.

Na ons eerste kennismakingsgesprek stuur ik jullie allebei een online vragenlijst, huiswerk dus! hier krijgen jullie ruim de tijd [een aantal weken] voor. vragen waar je echt wel even voor moet gaan zitten, weer even moet wegleggen, over moet denken en later weer moet oppakken... een trip down memory lane...
.

tijd voor het eerste inhoudelijke gesprek

zo'n 10 weken van te voren kom ik bij júllie op bezoek, lekker thuis en ontspannen. want dat is de insteek van dit gesprek. naar aanleiding van jullie antwoorden op mijn vragenlijst gaan we kletsen, over jou, over je partner, over jullie, over je ouders/broers/zussen, over jullie getuigen, over jullie familie en vrienden... Geen zorgen, het is heus geen interview... onder het genot van een kopje koffie/thee, wijntje of biertje praten we met elkaar over jullie leven en gaan we stap voor stap door de hele ceremonie heen. 

Tijdens dit hele 'proces' gaan we samen op zoek naar dé perfecte ceremonie... want dat is ons grote doel: een ceremonie waarbij jullie én jullie gasten 100% jezelf kunnen zijn, ik begin niet eerder aan de ceremonie voordat ik zeker weet dat iedereen er klaar voor en ontspannen is.
.

het tweede inhoudelijke gesprek

zo'n 2 á 3 weken voor jullie grote dag, hebben we nóg een keer contact, dit keer online. het grootste gedeelte van jullie verhaal is inmiddels geschreven, dit gesprek gebruik ik voor de laatste puntjes op de i en lopen we de ceremonie nog een laatste keer stap voor stap helemaal door. Niets staat jullie meer in de weg voor een waanzinnige ceremonie.

jullie grote dag

Op jullie grote dag zorg ik dat ik ruim op tijd aanwezig ben op jullie trouwlocatie, ik neem alle details, zoals we die hebben afgesproken, nog een keer door met de weddingplanner/ceremoniemeester, de locatie, de foto en videograaf, de mensen van het licht en geluid... en dan... dan kunnen we beginnen!

Jullie verhaal is geschreven, maar dat is voor mij pas de basis.. het echte werk gaat nu beginnen... want het oplezen van een verhaal kunnen we allemaal, het is nu aan mij om jullie en jullie gasten te verrassen met jullie liefdesverhaal met als doel : een lach en een traan. interactie met jullie dierbaren staat voor mij op nummer 1, vertel jullie aanwezigen maar waarom ze zo belangrijk voor jullie zijn, want rechtstreeks uit jullie mond is het zoveel mooier dan dat ik het oplees van een papier...

Zenuwachtig ineens nu je dit leest? Nergens voor nodig, alles valt op z'n plek, let maar op!

SIT Back & Relax [want eerder begin ik echt niet]

tijd om te toosten

na de ceremonie is het de hoogste tijd om het glas te heffen en is de toon voor een feestelijke dag hopelijk gezet!
Terwijl jullie aan het toosten zijn, puf ik backstage ergens even uit... een huwelijksvoltrekking is voor mij namelijk topsport... ik wil scherp zijn, geen fouten maken, mensen aan me binden en voor 1000% gefocust zijn.
Nadat ik weer op adem ben ;) toost ik nog graag even met jullie mee en zeg ik jullie gedag! Hoe fijn we het ook samen gehad hebben in de afgelopen maanden... ik ben geen gast en die wil ik ook helemaal niet zijn!

De tijd van genieten van elkaar, familie, vrienden en iedereen die jullie lief is, is aangebroken!

een aantal weken na jullie bruiloft krijgen jullie een kopie van mijn 'basis' verhaal toegestuurd en wil ik natuurlijk heel graag horen hoe jullie de dag en ceremonie beleefd hebben. 

getuigen/familie en vrienden

OOK ZIJ KRIJGEN EEN ONLINE VRAGENLIJST TOEGESTUURD, want Ook hen wil ik graag verwerken in jullie verhaal. Jullie mogen beide zo'n 4 personen uitkiezen van wie je het aandurft dat ook zij een aantal vragen over jullie gaan beantwoorden. Jullie kennen jullie verhaal natuurlijk als geen ander... mag ik jullie verrassen met hun woorden? Durven jullie het aan? 

.

Het enige wat jullie nog moeten doen:
ja zeggen, de rest doe ik!

NATUURLIJK STEL IK JULLIE OOK VRAGEN, IK WIL IMMERS OOK WETEN WIE JÚLLIE ZIJN! ER IS ALLEEN ÉÉN KLEINE DISCLAIMER: IK WIL NAMELIJK NOG NIET ÁLLES VAN JULLIE WETEN, DAT KOMT PAS TIJDENS DE INHOUDELIJKE GESPREKKEN DIE WE LATER GAAN VOEREN. HET KAN DUS MISSCHIEN EEN BEETJE LIJKEN DAT IK NIET GEÏNTERESSEERD BEN, MAAR DAT IS ZEKER NIET HET GEVAL! 

1

2

3

4

5

6

7

8

Send
boodschap
telefoon
Email
Trouwlocatie
trouwdatum
naam

i can't wait to hear from  you. 

Telefoon // +31 (0) 6 1616 5794

Email // mail@jaaploonen.nl

Adres // Gaslaan 31, 3741 WJ Baarn

bedankt!
ik probeer zo spoedig mogelijk te reageren op jullie mail!

Contact